Rólunk

WepiFrost Fagyvédelmi Kft. Hatékony fagyvédelem a gyümölcsösökben

A WepiFrost szélgépeit gyümölcstermesztő kertészmérnökök tervezték hosszú évek tapasztalatai alapján, a klímaváltozás hatásaira és a magyar gazdák fagyvédelmi igényeire reagálva.

Weppert Sándor vagyok, kertészmérnök. Tudom, hogy ma ez nem mindig elég. A szükséges pluszt otthonról hoztam: a sváb ősök munkamorálját, valamint a szőlő- és gyümölcstermesztés hagyományait.
Hogy megismerjem a legújabb eljárásokat és technológiákat, folyamatosan olvasok és vizsgálatokat végzek, hogy minél magasabbra emeljem a hazai gyümölcstermesztés, a növényvédelem és a fagy elleni védekezés hatékonyságát. Ezért is alapítottam meg családommal a WepiFrost Fagyvédelmi Kft-t.
Első gyümölcsösünket 1996-ban vásároltam. Hamarosan előjöttek azok a problémák, melyek közül mára fagyvédelem, azaz a termés megmentése vált a legnagyobb feladattá.

WepiFrostFans
WepiFrostFans szélgépek

Körtésünk fagyzugos területen, a Bács-Kiskun megyei Imrehegy határában fekszik. Vannak benne korai virágzású fajták is, melyek megadták a fagyvédelmi kísérletek, eljárások irányvonalát. Ugyanis a fagy az, amely leginkább megkeseríti a legtöbb termelő életét.

Ez több mint 15 év küzdelmet jelentett. Sokszor a fagyvédelmi eljárások kombinálásával, vagy egy-egy adott módszer komplex vizsgálatával értem el most beteljesült célomhoz. Természetesen nem voltam híján a zsákutcáknak, kudarcoknak sem. A légkeveréses fagyvédelem szakirodalmát áttanulmányozva jutottam fejlesztésünk teljes kidolgozásához. Közel 100 éjszakát töltöttem terepen, kipróbálva és vizsgálva a légkeverő eszközök működését. Ez olyan gyakorlati ismeretekhez juttatott, amelyek hozzásegítettek a szélgépek megépítéséhez. Meggyőződésem, hogy a megbízható gépeknek kimagasló szerepe van a modern fagyvédelemben.

2021-ben egy mérnök-fejlesztő csapattal megvalósítottuk nagy álmunkat: megépítettük többfajta szélgép prototípusát. Ezek az áprilisi fagyos hajnalokon jól vizsgáztak. A sikeren felbuzdulva megkezdtük sorozatgyártásukat.

Meggyőződésem az, hogy a kiváló technológia nem elegendő: a gazdáknak meg kell tanulniuk a fagyvédelmi eszközök és gépek kombinált használatát! Cégünknek ezért felvállalt feladata az, hogy folyamatosan fejlessze partnerei tudását is.

Büszkék vagyunk megjelenéseinkre

Vadkertinfo online magazin

"Nagyon nagy eltökéltség, szinte rajongás kell ahhoz, hogy valakik kifejlesszék ezt a technológiát. És a közelmúltban zajlott néhány fagyvédelmi bemutató Wepinél, melyekre sok rajongó és érdeklődő jött el."

Kleeblatt.hu online magazin (német nyelvű cikk)

Font Sándor országgyűlési képviselő Facebook-bejegyzésében írt rólunk

Peti Agro TV

Legfrissebb innovációk

Cégünk a magasabb minőségi színvonal és a fellépő piaci igények miatt 2022-től több változtatást, fejlesztést hajtott végre.

fagyvédelem innovációk
Scroll to Top